Header afbeelding
Brassband

De brassband van Sint Hubertus is als harmonie opgericht op 31 mei 1931 door Deken Verkuyl. Deze geestelijke heeft een enorme invloed gehad op het verenigingsleven in Herpen. Deken verzorgde destijds tot op redelijk hoge leeftijd de muzieklessen en was tevens de dirigent van de toenmalige Harmonie. Rond 1950 werd de Harmonie omgezet in een Fanfare.

De verenigingsnaam Sint Hubertus is ontleed aan de tweede beschermheilige van de Herpse parochie. Onder voorzitterschap van J. Hendriks en dirigent H. Nijenhof werd in de jaren zeventig voor de tweede maal de muziekvorm van onze vereniging gewijzigd; de fanfare werd omgezet naar een brassband, waarbij gekozen werd voor de typische brassbandklank. Een belangrijk voordeel hiervan was dat er bij een volledige brassbandbezetting, met minder muzikanten muziek gemaakt kan worden.

Het was dirigent Harry Godtschalk die in de jaren '80 de 'echte' brassband klank verder wist uit te bouwen in het orkest, en de brassband promoveerde in die tijd naar de eerste afdeling. Hij heeft zijn enorme enthousiasme en liefde voor de brassbandmuziek over weten te brengen op de muzikanten.

Sinds september 2015 staat de brassband onder leiding van Harry Godtschalk.
De brassband repeteert wekelijks op woensdag van 19:30 - 21:45 uur.