Header afbeelding

Brassband

De brassband van Sint Hubertus is als harmonie opgericht op 31 mei 1931 door Deken Verkuyl. Deze geestelijke heeft een enorme invloed gehad op het verenigingsleven in Herpen. Deken verzorgde destijds tot op redelijk hoge leeftijd de muzieklessen en was tevens de dirigent van de toenmalige Harmonie. Rond 1950 werd de Harmonie omgezet in een Fanfare.

De verenigingsnaam Sint Hubertus is ontleed aan de tweede beschermheilige van de Herpse parochie. Onder voorzitterschap van J. Hendriks en dirigent H. Nijenhof werd in de jaren zeventig voor de tweede maal de muziekvorm van onze vereniging gewijzigd; de fanfare werd omgezet naar een brassband, waarbij gekozen werd voor de typische brassbandklank. Een belangrijk voordeel hiervan was dat er bij een volledige brassbandbezetting, met minder muzikanten muziek gemaakt kan worden.

Het was dirigent Harry Godtschalk (senior) uit Nuenen die in de jaren '80 de 'echte' brassband klank verder wist uit te bouwen in het orkest, en de brassband promoveerde in die tijd naar de eerste afdeling, de huidige 4e divisie. Hij heeft zijn enorme enthousiasme en liefde voor de brassbandmuziek over weten te brengen op de muzikanten.

Na deze periode is de brassband ook gedirigeerd door o.a. Harmen Klaver, Roger Cobben en Hans de Wilde waarmee we hele mooie muzikale projecten hebben gerealiseerd. De brassband speelt op nivo een diversiteit aan muziekstijlen varierend van serieuze brassband werken en prachtige hymnes tot moderne pop arrangementen en alles wat er tussen zit. We vinden het belangrijk dat zowel ons publiek als de muzikanten zelf hier veel plezier aan beleven. Sinds september 2019 staat de brassband onder enthousiaste leiding van Harry Godtschalk (neef) uit Varik
Harry was als professional bastrombinist verbonden aan diverse symfonieorkesten zoals o.a. het Rotterdams philharmonisch orkest, en vele malen in het orkest van beroemde musicals van Joop van den Ende.

De brassband repeteert wekelijks in dorpshuis t Slotje te Herpen op woensdag van 19:30 - 21:45 uur. Speel je een koper blaasinstrument en heb je interesse of wil je een keer mee spelen, kom dan gerust een keer naar onze repetitie. Je bent van harte welkom.