Header afbeelding
<< Terug

Eric de Hoog nieuwe voorzitter!

Tijdens de algemene ledenvergadering van muziekvereniging St. Hubertus op maandagavond 3 april,
droeg Wilbert Kuijken zijn functie als voorzitter over aan Eric de Hoog. Na 9 jaar voorzitterschap
vond Wilbert het namelijk tijd voor een nieuwe voorzitter. Bij gebrek aan een voorzittershamer
overhandigde Wilbert zijn sleutels van repetitielokaal ’t klein Slotje, aan Eric.

Eric is 69 jaar oud en woont al 42 jaar in Herpen. Hij is getrouwd met Wil en samen hebben ze 2 dochters en 4 kleinkinderen. Wil is ook voorzitter van Dorpsraad Herpen. Bij de Rabobank in Heesch heeft Eric 31 jaar gewerkt maar inmiddels is hij alweer een aantal jaren met pensioen. Vanaf zijn 11 jaar speelt hij gitaar en dat doet hij tot de dag van vandaag nog steeds. Met 4 muzikanten vormen zij de J. NEL Bluesband en spelen zij stevige muziek, maar wel melodisch, voegt hij er aan toe. Toen Eric zich voorstelde aan de leden van St. Hubertus had hij 1 belangrijke mededeling, namelijk dat hij er ontzettende veel zin in had om als voorzitter van zo’n mooie vereniging aan de slag te gaan!

 

Van vaandeldrager naar voorzitter. Soms kan het snel gaan en zo ging dat bij Wilbert 9 jaar geleden. De jaren vlogen voorbij. Er waren mooie en minder mooie momenten. Minder mooi noemt Wilbert het probleem waar veel muziekverenigingen mee kampen, namelijk het op peil houden van het ledenaantal. Ondanks de leuke schoolprojecten die St. Hubertus organiseert en de muziekleerlingen die ieder jaar een opleiding starten is het (met name bij de blaasmuzikanten) moeilijk deze leerlingen voor langere tijd voor de vereniging te behouden.

 

Voor Wilbert waren er ook 2 absolute hoogtepunten waar hij als voorzitter zijn steentje aan heeft bijgedragen namelijk;

 

  1. De organisatie van het 80 jarige jubileum en dan met name het fantastische promconcert.
  2. Het tot stand komen van het gezamenlijke opleidingsorkest ToetTie met muziekvereniging OBK uit Ravenstein.

 

Wilbert kijkt met een goed gevoel terug op zijn voorzitterschap en is blij dat er een goede opvolger is. Namens het bestuur spreekt Christa Siebers lovende woorden over Wilbert als voorzitter. Met een leuk herinneringsbeeldje, een bos bloemen en een welgemeend applaus van alle leden, wordt Wilbert bedankt voor zijn inzet.

Logo
© 2017 || St. Hubertus Herpen