Header afbeelding
<< Terug

Brassband krijgt nieuwe dirigent

Vandaag heeft Hans de Wilde, de nieuwe dirigent van de brassband, zijn contract getekend. Hans stelt zich even aan ons voor:

 

Ik ben Hans de Wilde, 29 jaar oud en geboren in Vaassen, een dorp dichtbij Apeldoorn. Sinds afgelopen juni woon ik samen met mijn vriendin in Tilburg. Muziek is voor mij heel belangrijk, ik ben er dan ook echt mee opgevoed. Mijn ouders en drie van mijn vier broers spelen een instrument; op mijn moeder na, zij speelt accordeon, spelen we allemaal een koperblaasinstrument.
Ik ben overigens eerst begonnen met slagwerk, maar dat heeft niet lang geduurd; mijn vader speelde bastuba en daar was ik pas echt van onder de indruk. Door mijn jonge leeftijd (8 jaar) was het alleen nog niet mogelijk om bastuba te spelen, dus begon ik eerst met euphoniumlessen.

 

Op mijn 14e ben ik bastuba gaan spelen. Lessen en mijn eerste orkestervaring kreeg ik bij ‘Muziekvereniging Prins Bernhard’ te Emst. Daar heb ik geleerd hoe het is een vereniginsmens te zijn. Later ben ik naar het Conservatorium gegaan in Zwolle, waar ik in 2008 mijn bachelor diploma ‘bastuba’ heb behaald. Tijdens mijn studie heb ik bij diverse docenten directielessen gevolgd, en verschillende orkesten gedirigeerd. Ik haal heel veel plezier uit de samenwerking met muzikanten, daarom staat het afronden van een directie studie zeker op mijn verlangenlijstje.

 

Naast dirigeren ben ik vooral veel aan het spelen. Sinds 2007 ben ik bastubaïst van de marinierskapel der Koninklijke Marine en het koperkwintet die daaruit deel maakt. De Marinierskapel is het muzikale visitekaartje van de Koninklijke Marine en bestaat uit 53 professionele muzikanten. In binnen- en buitenland worden concerten gegeven maar natuurlijk wordt er ook medewerking verleend aan ceremoniële gelegenheden voor defensie en de Marine in het bijzonder.  Naast de kapel ben ik van 2004 tot 2014 lid geweest van Brassband Schoonhoven als bes-bassist. Dit vond ik een geweldige tijd waar ik ontzettend veel geleerd heb.

 

De brassbandwereld heb ik altijd bijzonder gewaardeerd en daarom was er voor mij geen twijfel om te solliciteren bij jullie vereniging. Ik heb erg veel zin om in september te beginnen en ik kijk uit naar een leuke en muzikale samenwerking met de vereniging!

Logo
© 2017 || St. Hubertus Herpen